Training : De Techneut als Auteur

Leer een methodiek en vaardigheden om een kennisbank op te bouwen!

Ontwikkel jij voor de klant een functioneel, betrouwbaar en betaalbaar product? Dan is de vakkennis van jouw en je collega’s de Schat van jullie bedrijf! De kennis en creativiteit om nieuwe oplossingen te bedenken is één van de belangrijkste concurrentievoordelen die een bedrijf kan hebben.

MAAK de SCHAT zichtbaar en toegankelijk, zo beperk je de impact die het vertrek van een collega kan hebben.

Maar zie een kennisbank niet alleen als verzekering tegen moeilijkheden in de toekomst. Zodra je begint oogst je direct de voordelen zoals:

Interne communicatie

Het aantal en soort vragen van collega’s verandert. Zeker diegenen die direct  met de klant communiceren (sales, customer service) zullen blij zijn dat er altijd een kennisbron direct beschikbaar is.

Groei

Verdieping en verbreding van je eigen kennis door interactie met je collega’s krijg je nog meer inzicht. Dit komt door de extra verwerking (uitleggen is wat anders dan toepassen) maar ook door hun feedback en vragen.

Verdeling werkdruk

Het overdragen van werk wordt eenvoudiger. Dit geldt zeker bij het inwerken van nieuwe collega’s. De meeste inwerktrajecten zijn ongestructureerd en bestaan uit een overdaad aan informatie. Een goede kennisbank biedt hun houvast en daardoor zijn ze eerder zelfredzaam.

Valide informatie

Zekerheid over de juistheid en actualiteit van informatie. Vooral als je collega’s betrekt in de opbouw van een kennisbank krijg je een samenstelling van ieders kennis. Dat zorgt er ook voor dat je je inzichten aan elkaar toetst en aanscherpt.

Innovatiever

Juist als de kennisbank opzet met collega’s van verschillende disciplines, krijg je meer inzicht in elkaars vakgebied. Dat maakt het makkelijker voor het hele team om samen betere en completere oplossingen te ontwikkelen.

Om je te helpen dit te bereiken introduceert SchatMaker de training De Techneut als Auteur en leer je een methode om een kennisbank op te bouwen.

In een dag behandelen we niet alleen over het proces maar gaan we ook vaardigheden aanleren . Deze kun je daarna gebruiken met een simpele tekstverwerker, intranet of ander platform.

Mijn overtuiging is dat de kennis van een bedrijf het beste naar boven komt als er meerdere mensen bij betrokken zijn bij de kennisbank. Daarom komen ook vaardigheden om collega’s in het schrijfproces te betrekken aan bod. Speciale aandacht gaat naar het review en acceptatieproces, omgaan met verschillen van inzicht én groepsdynamiek.

De introductieprijs is €299,- Excl BTW. Inbegrepen zijn koffie, thee, lunch en het cursusmateriaal.

Aanmeldingsformulier

Is dit de training die jij zoekt?

Meld je dan meteen aan!

Beschikbare cursusdata:    Ik ontvang graag de SchatMaker nieuwsbrief.
    Met mijn inschrijving geef ik toestemming aan SchatMaker om mijn gegevens te verwerken, op de manier zoals beschreven in de privacyverklaring

    Na aanmelding krijg je een factuur toegezonden. Met de betaling hiervan bevestig je je deelname.

    Heb je nog vragen, bel dan voor meer informatie: +31(0)6-24 16 32 96 of mail: kasper@schatmaker.nl.